Den populära jakt- och fiskemässan Swedish Game Fair på Tullgarns slott kommer inte att genomföras som planerat i slutet av maj. Coronasmittan gör att arrangören skjuter på mässan till helgen 29–30 augusti. Foto: Jan Henricson

Coronasmittan stoppar stor jaktmässa

Den stora jakt- och fiskemässan Swedish Game Fair på Tullgarns slott flyttas till slutet av sommaren. Mässan som skulle gått av stapeln i maj ska nu genomföras 29–30 augusti 2020.

Mässgeneralen Torbjörn Larsson hade på onsdagen ett telefonmöte med styrelsen för Jaktgrossisterna och medarbetare där beslutet togs.

– Vi har sedan tidigare ställt in oss på att vi måste flytta på Swedish Game Fair till ett senare tillfälle. Vi har under de senaste veckorna jobbat tätt ihop med våra utställare, medarrangörer och föreningar, därför känns beslutet bra, säger mässchef Torbjörn Larsson.

 

Förståelse för beslut

Mässchefen för Swedish Game Fair Torbjörn Larsson. Foto: Magnus Rydholm

Han tycker förstås det är tråkigt att inte som planerat kunna bjuda jägarna på den populära tillställningen på Tullgarns slott.

– Vi vet att många ser fram mot vår mässa, men nu är läget som det är och det gäller för oss alla att anpassa oss efter det, säger Torbjörn Larsson. Jag är säker på att alla inblandade har förståelse för att det här måste göras.

Enligt Ulf Segerqvist som är ordförande för Jaktgrossisterna är det bra att beslutet att skjuta på mässan nu är taget.

– Det är också viktigt att alla hjälps åt för att Jaktsverige inte ska stanna av, därför ser vi fram emot att mässan arrangeras i augusti, säger Ulf Segerqvist.

 

Stort intresse

Swedish Game Fair som skulle genomförts Kristi himmelfärds helg 21–23 maj flyttas alltså nu till helgen 29–30 augusti, såvida läget så tillåter.

– Det blir inte alltid som man tänkt. Men intresset för jakt, fiske och friluftsliv och de nyheter som presenteras inom området på en mässa är så stort att jag är säker på att både utställare och publik laddar för fullt för att komma till Tullgarn vid ett senare tillfälle i stället, säger Torbjörn Larsson.

Swedish Game Fair är ett mycket viktigt evenemang för branschen och påverkar både försäljning, trender och inriktning. Vanligtvis lockar mässan cirka 25.000 besökare och cirka 300 utställare. Mässan samlar också över 1.000 funktionärer med många aktiviteter, uppvisningar och tävlingar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev