Åklagaren misstänkte att varg eldats upp en en värmepanna. Men polisens analys av askan från pannan visar inga spår av någon kremerad varg. Foto: Mostphotos

Åklagare misstänkte att varg eldats upp i en värmepanna. Men polisens analys av askan från pannan visar inga spår från några kremerade vargar. Foto: Mostphotos

Analys visar inga spår av kremerade vargar

Det finns inga rester av någon bränd varg i värmepannan i Karbenning. Det visar polisens analys av askan från pannan, uppger Expressen.

Det var den 26 oktober i år som Polisens nationella operativa avdelning, NOA, slog till med full kraft mot vad man misstänker är en tjuvjaktshärva på stora rovdjur i Västmanland. Fyra män frihetsberövades av polisen och samtliga häktades kort därefter. Även en femte man häktades lite senare. Samtliga är misstänkta för inblandning av illegal jakt på stora rovdjur.

Bland annat misstänktes att en illegalt skjuten varg skulle ha eldats upp i en värmepanna i Karbenning. Värmepannan spärrades av och polisen togs aska från pannan som i sin tur skulle analyseras för att se om det gick att fastställa om vargar eldats upp i den.

 

”Inte rester av varg”

Men nu står det klart att det inte finns några spår av uppeldade vargar i värmepannan.

– Vi hittar inte rester av varg, bekräftar kammaråklagare Lars Magnusson för Expressen.

Sven Severin är advokat till en av de misstänkta männen. Han är inte förvånad över vad analysen visar.

– Det visste vi att det inte skulle hittas några rester. Det har inte eldats någon varg där så vitt min klient känner till, säger Sven Severin till Expressen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev