Foto: Mostphotos

Advokat hoppas på tolerans

Mycket av vad polisens och åklagarens så kallade trovärdiga källa i Västmanlandfallet uppgav hade kunnat avfärdas tidigt. Det anser källans advokat, Thomas Jönsson.

Svensk Jakt har varit i kontakt med källans juridiska ombud, advokat Thomas Jönsson. Han säger att han ännu inte diskuterat med sin klient hur en rättslig bedömning skulle kunna gå till.

– Min klient inser att hon har gjort fel och vill att hennes agerande ska bli rättsligt prövat. I brevet uttrycker hon sig som lekman, och det är inte lätt att förstå hur systemet fungerar. I själva verket är det inte så enkelt att anmäla att man begått ett brott och få det utrett av polis. Men vi ska prata om hur vi ska gå vidare, säger Thomas Jönsson.

Thomas Jönsson säger att han inte är insatt i brottsutredningen, men att han tycker det är märkligt att hans klients vittnesmål lett till så långtgående och allvarliga konsekvenser.

– Mycket av vad hon uppgav hade kunnat avfärdas omgående, med tanke på hur hon mådde under den här tiden, säger Thomas Jönsson.

Han säger att kvinnan varit och är i en utsatt situation, att hon är mycket ledsen för att ha försatt så många i detta besvärliga läge.

– Och det blir inte bättre av hur hon nu behandlas av polis och åklagare. Jag kan bara hoppas att de som är inblandade är mer storsinta än vad rättsvårdande myndigheter är när det gäller min klient, säger Thomas Jönsson.

 

Läs även

• ”Jag mutade en anställd att vittna falskt mot Hedin”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev