Foto: Lars-Henrik Andersson

28-åring kvar i häktet

I dag är det omhäktningsförhandlingar vid Västmanlands tingsrätt för två av de misstänkta i jaktbrottshärvan, 69-åringen och 28-åringen.

Omhäktningsförhandling för 28-åringen hölls på tisdagsförmiddagen. Han häktades initialt den 30 oktober, sannolikt misstänkt för grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott.

Tingsrätten beslutade på tisdagen att han ska fortsätta vara häktad, på samma skäl som tidigare. Åtal mot honom ska vara väckt senast den 27 november.

69-åringen häktades även han den 30 oktober, på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott som enligt åklagaren inträffade samma dags som han greps, den 26 oktober. Samt som skäligen misstänkt för jakthäleri. Efter den 6 november gällde häktningen enbart misstanken om grovt jaktbrott.

Svensk Jakt rapporterar i eftermiddag om resultatet av den omhäktningsförhandlingen.

Två män har tidigare släppts ut ur häktet, en 53-åring och en 59-åring, men misstankarna mot dem kvarstår. Även en 50-årig man sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till jaktbrott. I hans fall ska åtal vara väckt den 19 november.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev