LRF med ordförande Palle Borgström i täten har samlat in en mängd underskrifter med krav om kraftig decimering av vildsvinstammen. Foto: Anders Jarnemo

13 000 namnunderskrifter för en kraftigt ökad vildsvinsavskjutning överlämnade

LRF arbetar enträget för att styrande politiker ska jobba för en hårdare avskjutning på vildsvin. Nu har en namninsamling överlämnats till Peter Kullgren, landsbygdsminister.

Palle Borgström. Foto: LRF

LRF:s ordförande Palle Borgström har upprepade gånger uttryckt sin syn på vildsvin och vildsvinsförvaltning i offentliga uttalanden. Han driver linjen att den svenska vildsvinsstammens storlek måste minskas med 90 procent. Dessutom vill han och LRF bland annat att vildsvinsjakten förenklas och utfodring hårdare regleras.

Vildsvinen ska enligt LRF klassas som en skadegörande art. På sociala medier och i andra sammanhang har organisation den senaste tiden marknadsfört en namninsamling. Nu har de lyckats få in 13 000 namnunderskrifter och hela insamlingen har skickats över till landsbygds- och infrastrukturdepartementet och Peter Kullgren.

”Ett gemensamt ansvar”

Palle Borgström skriver i ett blogginlägg att en en hårdare linje i vildsvinsförvaltningen behövs.

Det kan aldrig vara upp till enskilda markägare eller jägare att ensamma bestämma hur mycket vilt vi kan tolerera i landet” och fortsätter:

Det är ett gemensamt ansvar som kräver politisk vilja och förändringar i jaktlagstiftningen. Och vi vet att vi både har markägare och allmänheten med oss i den här frågan.

Vill du att vildsvinsstammen minskar med 90 procent på dina marker?

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev