fredag 21 juni

Opinion

Jakten på morkulla föreslogs att återkomma, men så blev det inte. Hur jobbade Jägareförbundet med den frågan, undrar skribenten. Foto: Lars-Henrik Andersson

Debatt: ”Vad hände med jakten på morkulla?”

Vad har Jägareförbundet gjort när de nya jakttiderna diskuterats? Har något gjorts för att återinföra vårjakt på morkulla, för detta har förbundet sagt att det jobbas med ända sedan den slopades, men inget har hänt.

Ett av argumenten när morkulljakten avskaffades var att det ska vara lugnt i naturen under yngeltiden. Kan vi jaga råbock i maj–juni borde inte jakten på morkulla störa mer.

Det kan väl inte vara så att de som deltagit i förhandlingarna om jakttider från Jägareförbundet har glömt, eller inte vet om, att vi haft denna jakt i Sverige tidigare.

 

Frågor kräver svar

Ett förslag har varit att jakttiden på ringduva skulle återgå till den som var tidigare, med start den 1 augusti i södra Sverige. Vilka argument fanns mot detta?

Ansvariga som deltagit vid framtagandet av de nya jakttiderna får gärna svara här, för jag tror inte att jag är den ende som undrar.

 

Aspelund

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.