Den som åtar sig ett uppdrag måste ta ansvar, i det här fallet för älgstammen, enligt insändarskribenten. Foto: Lars-Henrik Andersson
Förutom att inte kunna meddela tilldelningen i tid inför jakten frångår man avskjutning efter storlek på areal.
Förr, när älgstammen var någorlunda, var det väldigt noga med uträkning av hur många älgar marken bar för avskjutning. Nu är älgstammen i botten. Då införs avlysningsjakt från första dagen.
Men man ändrar in i det sista hur det ska genomföras (jaktåret 2023–2024).
Nu är det snart tid för årets älgjakt och ännu ingen tilldelning i sikte. Tar man på sig ett uppdrag får man ta ansvar och lägga lite tid på att göra ett bra arbete.
Det hörs inget om att försöka bygga upp kvalitet på de spillror av älgstammen som finns kvar. Skärpning är det minsta man kan begära.
Missnöjd
Delta i debatten
- Skriv en debattartikel – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se
- Du måste bifoga dina kontaktuppgifter: namn, adress, telefonnummer. Detta eftersom redaktionen måste veta vem du är (kontaktuppgifter publiceras inte).
- Skribenter som skriver under med sitt riktiga namn prioriteras.
- Om du önskar skriva under signatur ska det tydligt framgå. Du får inte använda en signatur som är ett riktigt personnamn, men som du inte själv heter.
- Flera införanden av samma debattör i samma ämne är aktuella om det tillförs nya fakta eller argument i texten.
- Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.
- Debattartiklar som skrivs i organisationers, myndigheters, politiska partiers, etc, namn måste också undertecknas av en företrädare.
Exempel:
Fransbygdens jaktvårdsförening
genom ordförande Kalle Karlsson