tisdag 18 juni

Opinion

Fråga när ni löser ny försäkring vad som gäller om hunden skadas av vildsvin, blir påkörd i trafiken, om hunden måste avlivas, och hur det fungerar vid akutärende, uppmanar debattören i det här inlägget. Foto: Jan Henricson

Debatt: ”Se upp med hundförsäkringen”

Det låter så bra att självrisken för hunden är på 1.800 kronor eller någon annan summa eller procentsats av kostnaden, beroende på bolag. Men så är det inte och nu är det andra gången som jag drabbas av höga kostnader som egentligen skulle täckas av försäkringsbolaget.

Jag fick åka in med gråhunden akut när den fått diarré och var i det närmaste okontaktbar. Hunden fick vara kvar på djursjukhuset i tre dygn.
Behandlingen och vården och bemötande var utmärkt på Anicura Jägarvallen, men när hunden ska hämtas och man tänker sig att det ska kosta självrisken och inget mer, är det inte alls lika bra.
Djursjukhuset tog 24.000 kronor och av det täcker försäkringen endast hälften. Resten fick jag snällt betala kontant.

 

En gång till

Nästa gång det fanns anledning att bli besviken på försäkringen, var när min hund blev påkörd. Det blev akut transport till Jägarvallen där mottagande och behandling var jättefint. Tyvärr var hunden så svårt skadad att den måste avlivas.
Kostnad för det hela var 8.375 kronor. Hunden tar jag med mig hem, alltså ingen kremering. Av detta täcker försäkringen 3.570 kronor. Övrigt är saker som inte ingår, så det är bara att betala 4.805 kronor.

 

Ställ frågor

Se upp alla hundägare! Fråga när ni löser ny försäkring vad som gäller om hunden skadas av vildsvin, blir påkörd i trafiken, om hunden måste avlivas, och hur det fungerar vid akutärende vilket jag anser det är både när hunden blivit påkörd eller skadad av vildsvin under jakt.
Jag har nu vid två tillfällen blivit bränd rejält på kostnader av mitt bolag Moderna försäkringar, som absolut inte är något jakthundsbolag.
Jag vill med dessa rader göra er jägare uppmärksamma på vad skadorna verkligen kostar oss, fast vi tror att det bara är att betala självrisken.

 

Bengt Samuelsson
Rimforsa

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.