Debatt: ”En enkel märkning löser problemet”
Jag läser på svenskjakt.se att man inte får märka viltkött med kvalitetsstämpeln Svenskt Kött. Det finns inga gränser för hur omständliga svenska myndigheter och organisationer kan vara.
Intresset för närproducerade livsmedel och för kött från vilt ökar ständigt. Den stora efterfrågan på vilt gör att det importeras sådant kött från andra länder.
Viltkött som importerats från andra länder ska naturligtvis märkas så att det framgår att det rör sig om viltkött av utländsk härkomst och svenskt farmat viltkött med just Svenskt farmat vilt.
Det hela skulle resultera i att kött från svenskt frilevande vilt inte behöver märkas.
Detta skulle utan tvekan gynna både svenska jägare och konsumenter.
Som vi alla vet finns inget motstycke till den svenska jaktetiken. Inget annat land kan heller mäta sig med Sverige när det gäller hantering av viltkött.
Tommy Olsson
Delta i debatten!
Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till:
debatt@svenskjakt.se
Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren. Bifoga gärna en porträttbild också.
Delta i debatten
Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se
Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.
Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.