fredag 19 april

Opinion

Naturvårdsverkets beslut om bidrag ur Viltvårdsfonden väntas i närtid. Foto: Johnny Olsson & Mostphotos

Debatt: ”Vi jägare nagelfar hur Viltvårdsfondens pengar används”

Ett beslut gällande utbetalningar av Viltvårdsfondens pengar är nära förestående. Jägarnas inbetalade medel ska absolut inte gå till organisationer som Svenska rovdjursföreningen och Jaktkritikerna som inte bidrar med en enda krona till att bygga fonden.

Fjolårets spektakel då regeringen undanröjde det allmänna uppdraget är fortfarande i färskt minne hos oss jägare.

Ett uppdrag som Svenska Jägareförbundet skött med den äran, men som ett aktivistiskt jakthatande parti lyckades förhandla bort i utbyte mot något annat. Gud vet vad.

 

Ett mirakel

Att inga av de obstruerande jaktfientliga organisationerna som suktade efter jägarnas pengar, lyckades roffa åt sig medel ur fonden får ses som ett smärre mirakel.

Särskilt som dessa organisationer gjorde allt för att övertyga Naturvårdsverket om just deras förträfflighet att sköta viltvården i Sverige. Något man anser att jägarkollektivet inte utför med någon större framgång.

 

Nagelfar beslut

Nu ska alltså årets bidragspott fördelas ut. Vi finansiärer av denna viltvårdsfond förväntar oss ett utfall där inga som helst medel går till organisationer som direkt motverkar de som bidrar till att hålla denna fond levande!

Vi jägare, och framför allt vi inom Rättviks jaktvårdskrets, kommer att nagelfara beslutet som Naturvårdsverket presenterar i närtid.

 

Krav står fast

Våra inbetalade medel ska absolut inte gå till organisationer som Svenska rovdjursföreningen och Jaktkritikerna som själva inte bidrar med en enda krona till att bygga Viltvårdsfonden.

Vi i Rättviks jaktvårdskrets ställer fortfarande kravet om ett inrättande av en viltmyndighet, vilken ska ta över frågor som rör jakt och viltvård samt licenshanteringen från polismyndigheten.

Det är oroväckande tyst från Naturvårdsverket i frågan, men myndigheten ska veta att kämpaglöden inte har falnat i Dalaskogarna.

 

Rättviks jaktvårdskrets

genom Bengt Stor

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.