onsdag 29 maj

Opinion

Att aktivister med grön slagsida tagit kommandot syns tydligt inom vargförvaltningen, skriver debattören. Foto (i hägn): Ingemar Pettersson

Debatt: ”Vanliga viktiga vargar överallt”

De viktiga vargarna som inte får jagas tycks finnas över hela vargens utbredningsområde. Förvaltningen har urartat fullständigt.

Vi på landsbygden måste lära oss att Naturvårdsverket och underlydande länsstyrelser är de myndigheter som ska bevaka våra skyldigheter och rättigheter enligt gällande lagar och förordningar.

Inte som nu styras av hittepå-projekt för att kunna utöka sina verksamheter med efterföljande pålagor, till besvär för allt levande på landsbygden.

Grön slagsida

Att aktivister med grön slagsida och vänsteragenda tagit kommandot syns speciellt tydligt inom rovdjursförvaltningen. I synnerhet inom förvaltningen av varg, som fullständigt urartat.

Mycket tack vare en kraftlös riksdag som inte orkar genomföra sina beslut, men finns det hopp nu med den nya?

Ökar lavinartat

Hitintills syns inga tecken på det ute i verkligheten, då vargstammen tillåts öka lavinartat och tilldelningen för jakt begränsas som vanligt med ”de viktiga” individerna som ska skyddas.

För övrigt tycks de ”viktiga” vara vanliga över hela vargens utbredningsområde.

Nu får vi se om den gula ponnyn med förankringar i EU-högkvarteret kan rädda älgstammen och oss på landsbygden från vargen, för den svenska regeringen oavsett färg, består tydligen av allt för många syltryggar!

 

Jan Eriksson

 

Fotnot: Med den gula ponnyn avses EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyens häst, som blev dödad av varg. En händelse som kan få effekt på EU:s rovdjurspolitik.

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.