onsdag 24 april

Opinion

Valutgången vid årsstämman är snarast en bekräftelse på värdet av sammanhållning, skriver Torsten Nilsson, ordförande i Jägareförbundet Uppsala län. Foto: Martin Källberg

Debatt: ”Jägareförbundet bör kunna enas och gå i takt framåt”

Att det finns både förtroendevalda och enskilda medlemmar som är besvikna över årets förbundsstämma och valresultaten är begripligt.

Vi har tyvärr sett en oroande tendens att det från vissa håll börjar snubblas på Svenska Jägareförbundets portalparagraf i det man blandar in antydningar om att förbundet börjat gå i takt med vissa namngivna partier.

Svenska Jägareförbundet är en partipolitiskt obunden ideell förening.

Dess högsta beslutande organ är årsstämman.

Men upprördhet och besvikelse över ett valresultat man inte är beredd att acceptera förädlar förmodligen inte omdömet.

 

Enas – och gå i takt

Med resultatet av ett demokratiskt genomfört val bör vi väl alla, som medlemmar i en ideell förening som Svenska Jägareförbundet, kunna leva. Oaktat man hade föreställt sig en annan utgång.

Som den riksomfattande organisation Svenska Jägareförbundet är, med snart 200 år på nacken och med en tydlig målsättning att ta tillvara medlemmarnas intressen för natur, jakt och viltförvaltning, bör vi alla kunna enas och gå i takt framåt för att nå målen.

 

Löjlig flyttkarusell

Det ter sig märkligt att en ändring till ett starkare förbund skulle kunna uppnås genom att hävda att ”man är medlem i ett länsförbund, och inte i Svenska Jägareförbundet”, och därmed börja markera missnöje genom någon löjlig flyttkarusell av sitt medlemskap.

Utgången av valet av ordförande och ledamöter till förbundsstyrelsen är snarast en bekräftelse på värdet och betydelsen av sammanhållning när man vill uppnå något.

Kommunikation i all ära, men vad vi sett inför denna förbundsstämma är hur detta skarpa vapen använts och fortsätter att användas på ett destruktivt sätt i olika sociala medier och ”följargrupper” av högst tvivelaktiga ”kommunikatörer”.

Här finns det verkligen anledning till eftertanke!

 

Torsten Nilsson

Ordförande Jägareförbundet Uppsala län

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.