fredag 19 april

Opinion

K G Abramsson, ordförande i Jägareförbundet Västerbotten, dundrar mot Svenska älghundklubben i en debattreplik. Foto: Lars-Henrik Andersson

Debatt: ”Bedrövligt agerande av Svenska älghundklubben”

Att Svenska älghundklubben tillåter sig att bli en bricka i spelet när det kommer till ordförandeval i Svenska Jägareförbundet är bedrövligt. Att man dessutom ger sig på förbundets anställda är ett övertramp och lågvattenmärke av sällan skådad art.

Normalt sett vill ingen förening lägga sig i andras föreningars interna frågor. Att Älghundklubben frångår denna praxis måste ses som bevis på att den anser sig bättre skickad att tolka Jägareförbundets utmaningar än de förtroendevalda som är ansvariga för detta.

Detta finner jag märkligt och i högsta rad omdömeslöst.

 

Märkligt agerande

Efter kontakt med Jägareförbundets styrelse framstår Älghundsklubbens agerande ännu märkligare. Man har skickat en skrivelse till förbundsstyrelsen, men man inväntar inte ett svar med förklaringar utan väljer att publicera inlagan som debatt på Svenskjakt.se.

I den stunden blir det tydligt, att den omtanke man säger sig visa förbundet inte är ärlig. Timing och upplägg visar att man har en annan agenda, kopplad till ordförandevalet.

 

En svartmålning

Vad som gäller alla punkter på missförhållanden som listas i skrivelsen är detta inget som jag känner igen mig i. Syftet verkar mest vara att svartmåla i stället för att beskriva verkligheten.

Att Svenska Jägareförbundet brottas med många stora och svåra frågor som äventyrar och påverkar jakten är ett faktum.

Detta arbete väcker ibland starka känslor bland många medlemmar, eftersom jakten påverkas. Dock utförs allt arbete för att skapa de allra bästa förutsättningarna för medlemmarna. Något annat syfte finns inte.

 

Viktigast av allt

Man ska också komma ihåg att Svenska Jägareförbundet ökar i medlemsantal, har gjort ett bra ekonomiskt resultat och har haft ett antal framgångar för jakten under det gångna året. Den sidan av myntet kan inte spåras i debattartikeln.

Men viktigast av allt är nog att Svenska älghundklubben ägnar sig åt sin verksamhet och låter Svenska Jägareförbundet hanteras av de förtroendevalda som har fått i uppgift att leda förbundet.

 

K G Abramsson

Ordförande Jägareförbundet Västerbotten

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.