Är Agria mot jakt? I så fall bör ni ju avböja att försäkra alla jakthundar, skriver debattören i det här inlägget. Foto: Lars-Henrik Andersson

Debatt: ”Agria måste välja sida”

Som djurägare och veterinär protesterar jag mot att Agria tagit intryck av Djurens rätts protester mot Räv-SM för stövare. Djurrättsaktivisternas argumentering har är ju inget med verkligheten att göra.

Att djurrättsrörelsen har åsikter som är extrema och saknar grund är inte ovanligt.

Däremot borde Argria uppträda som ett seriöst företag. Kan Agria ge mig ett enda exempel på en enda räv som stressats av att drivas av en stövare?

 

Går i gryt

Min erfarenhet av rävjakt med stövare är att räven många gånger har minst lika roligt som hunden. Dessutom kan räven när som helst avbryta jakten genom att gå i gryt.

Är Agria mot jakt? I så fall bör ni ju avböja att försäkra alla jakthundar. Jag vill ha ett besked om ni tänker backa på detta ställningstagande? Ni måste faktiskt välja sida. Vill ni stödja Djurens rätt eller jakthundsägare?

Är det så att Agria föredrar Djurens rätt ska jag omedelbart säga upp mina försäkringar och kommer hädanefter inte att rekommendera detta djurförsäkringsbolag.

Hans Boström

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.