Vargmöte i Falun – lyssna på Björn Sprängare

300 personer samlades i Kristinehallen i Falun när Jägareförbundet kallade till informations- och diskussionsmöte om varg på tisdagskvällen.
Trots att vargfrågan är synnerligen infekterad var stämningen i lokalen samlad och konstruktiv.

Förbundsordförande Björn Sprängare och generelsekreterare Bo Sköld var på plats för att berätta hur Jägareförbundet agerar i vargfrågan samt lyssna till åsikter hur de borde agera från medlemmar och ickemedlemmar. Även Jägareförbundets länsordförande i Dalarna, Västmanland och Gävleborg var på plats.

Gratis bussar gick till mötet från Gävleborg och Västmanland och många tog chansen att vara med och påverka Jägareförbundets arbete i vargfrågan.

Björn Sprängare höll ett anförande vid mötet. Han tog bland annat upp det icke fungerande demokratiska systemet i vargfrågan.

Det demokratiska systemet har havererat. Kan inte leverera ett svar på hur vi ska förvalta och sköta vargen, sa Björn Sprängare.

Även Naturvårdsverket, och då verkets sätt att missköta vargfrågan, fick mycket hård kritik från förbundsordföranden.

Förtroende för Naturvårdsverket bland jägare än näst intill lika med noll. Det kan inte bli sämre, menade Björn Sprängare.

Lyssna på Björn Sprängares anförande genom att klicka här (mp3)

Kritik, beröm och förslag
En stor del av kvällen ägnades åt diskussion. Många vill komma tills tals och Jägareförbundets ledning fick kritik, beröm och förslag på hur de ska fortsätta arbeta med vargfrågan. Bland annat framförde önskan om att Jägareförbundet ska tillsätta en heltidsanställd lobbyist i Bryssel, hårdare tryck från förbundet centralt och bättre information mot medlemmarna vad Jägareförbundet faktiskt gör.

Jag får återkommande synpunkter från medlemmarna att de vill se mer av mig och andra inom förbundet centralt. Jag håller med om det. Vi måste bli bättre på att höras och synas i media och ute i fält, sa Björn Sprängare.

Cirka 300 personer kom till Kristinehallen i Falun för att prata varg med Jägareförbundet. Foto: Olle Olsson

 

Läs även:

Västeråsungdomar på vargmöte

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev