Varg jagades med skoter och slogs ihjäl

Den varg som förra veckan hittades illegalt avlivad i Bollnäs kommun har jagats med skoter och sedan slagits ihjäl med ett trubbigt föremål. Det visar en preliminär rapport från Statens veterinärmedicinska anstalt.

Flera personer har deltagit i den illegala avlivningen. Vargen har avlivats på sjön Fansen och sedan har förövarna försökt gömma vargen i skogen några hundra meter därifrån.

Vargen har flera revbensbrott och ett benbrott som tyder på att den blivit påkörd av ett fordon. Vidare har den en krosskada i skallen som orsakats av ett trubbigt föremål. Allt tyder på att vargen först körts på med en skoter och sedan slagits ihjäl, säger polisinspektör Sven Lind, till Ljusnan.

Han vill inte gå in på hur långt vargen förföljts, men säger till Ljusnan att det snarare handlar om några hundra meter än flera mil. Däremot kan han nu bekräfta att flera personer varit inblandade.

Polisen förhör nu samtliga jaktledare i området runt sjön Fansen. Inte som misstänkta eller vittnen, utan som personer som kan veta någonting som kan föra utredningen framåt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev