Utmärkelse för tillgänglig älgjakt

Stenhällans jaktlag har tilldelats Strömsund kommuns Tillgänglighetspris 2011. Detta för sitt engagemang för att göra jakten tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.

 

Rådet för funktionshinderfrågor i Strömsunds kommun delar varje år ut Tillgänglighetspriset. Det är funktionshindersorganisationerna som nominerar och utser pristagaren. Priset kan tilldelas privatperson, förening eller företag som på ett föredömligt sätt arbetat för ökad tillgänglighet för personer med funktionshinder.

2011 går Tillgänglighetspriset till Stenhällans jaktlag, som engagerat sig för att personer med funktionsnedsättning ska ges möjlighet att delta i jakt och naturupplevelser, skriver Strömsunds kommun i ett pressmeddelande.

 

Planerar fiske och bastu

Jaktkojan har försetts med ramp och utedasset har tillgänglighetsanpassats. Man har byggt ramper över diken så att permobiler kan ta sig fram till passen. Inför nästa års jakt planerar Stenhällans jaktlag att förbättra tillgängligheten till passen och utveckla verksamheten så att man kan erbjuda både fiske och bastubad.

Jägareförbundet satsar i dagarna hårt på Jakt för alla ett projekt som syftar till att göra jakten tillgänglig för människor med funktionsnedsättning. Projektet tilldelades nyligen 1,2 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev