Tre män anhållna för misstänkt illegal vargjakt

Den uppmärksammade tjuvjakten på varg vid sjön Fansen i Bollnäs kommun kan komma att klaras upp. Tre män sitter nu anhållna, misstänkta för att ha deltagit vid den illegala jakten.

Det var i februari i år som en ung vargtik i Sjösvedenreviret hittades illegalt avlivad intill Fansen. Polisen säkrade spår som visade att vargen körts över med skoter, avlivats med ett trubbigt föremål och att någon sedan försökt att gömma vargen.

Kammaråklagare Åse Schoultz anhöll på måndagsmorgonen två män från Hälsingland i 40- respektive 50-års åldern. Senare under dagen anhölls även en 60-åring från Gästrikland misstänkt för skyddande av brottsling. Kammaråklagaren kommer inte att lämna några ytterligare kommentarer rörande förundersökningen, beroende på att ärendet är i ett mycket känsligt läge.

Företag och privatpersoner har samlat in stora pengar som belöning till den som kan lämna avgörande tips om vem eller vilka tjuvjägarna är. Enligt kriminalinspektör Sven Lind finns i nuläget inget avgörande tips som är kopplat till belöningen.

Nej, det är sedvanligt polisarbete. Vi har fått ganska samstämmiga tips, säger Sven Lind till Arbetarbladet.

 

Tidigare artiklar i ämnet:

Vargtik illegalt avlivad i Bollnäs kommun

Varg jagades med skoter och slogs ihjäl

150 000 kronor för att lösa illegal vargjakt

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev