Sköt jaktkamraten – får behålla licensen

Fastän det var oansvarigt att skjuta mot älgen, så upphäver kammarätten en tidigare dom och låter jägaren ha kvar vapenlicensen, trots att en jaktkamrat träffades och skadades illa, rapporterar Västerbottensnytt.

Det var hösten 2011 som mannen tillsammans med två jaktkamrater skulle skjuta en älg i Storumanområdet. Enligt jägaren själv och en kamrat avlossades ett skott, som gick igenom älgens bröstkorg och fortsatte för att träffa den tredje jaktkamraten. Jägaren själv anser att han fått bekräftat att ingen skulle finnas bakom djuret han sköt på.
Polismyndigheten drog in vapenlicensen, vilket jägaren överklagade. I oktober 2012 avslogs överklagan av förvaltningsrätten, men mannen överklagade då till kammarrätten, som till stor del håller med om de tidigare bedömningarna. Det var felaktigt och oansvarigt att skjuta mot älgen eftersom han omöjligt kunde ha full uppsikt där den stod, men mannen trodde sig ha korrekta uppgifter om var jaktkamraterna befann sig och det var inte ett medvetet risktagande. Därför går kammarrätten nu på hans linje och upphäver förvaltningsrättens dom, enligt Västerbottensnytt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev