Polisen har fått tips om illegal vargjakt

Några tips har kommit till polisen angående den varg som på måndagen påträffades illegalt avlivad intill sjön Fansen i Bollnäs kommun.

Vi har fått in ett par, tre tips. Vi får se om de leder utredningen framåt, säger Sven Lind, miljöbrottsutredare.

Enligt Sven Lind råder det inga som helst tveksamheter kring att vargen avlivats illegalt. Däremot vill han inte gå in på hur vargen avlivats.

Det kan inte jag bedöma, det är även en förhörsteknisk sak.

Polisen fortsätter sin utredning om grovt jaktbrott och man har säkrat spår i området. Spåren visar bland annat att någon eller några har avlivat vargen och sedan försökt gömma kroppen.

Vi har säkrat spår efter skidor, skoter eller skotrar samt fotspår. Det kan teoretiskt vara en och samma person som gjort alla spår. Men det kan också vara flera personer inblandade, säger Sven Lind.

 

Polisen efterlyser tips

Det är ovanligt att en illegalt avlivad varg hittas. Och det är ändå ovanligare att polisen vet nästan exakt när den avlivades. Det kan tala för att brottet kan komma att klaras upp.

Vi vet när vargen dödades och vi hittade spåren kort efter att brottet begåtts. Det kan kanske underlätta utredningen, säger Sven Lind.

Polisen vill fortsatt ha in tips kring den illegala jakten på varg vid sjön Fansen. Det gäller händelser sent lördag eftermiddag den 5 februari fram till på förmiddagen söndag den 6 februari. Tipsen lämnas på telefon 114 14.

Vargtik skjuten illegalt i Bollnäs kommun

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev