Nytt vansinnesdåd på Ingmarsö

I slutet av förra veckan sköt någon av ett bakben på en råget på Ingmarsö i Stockholms skärgård. I lördags vid lunchtid hittade man också en bock vid Brottöhalsen på ön och jaktledarna fortsätter vädja hjälp av de lokala jägarna.

Det var i torsdags i förra veckan som någon sköt av ett bakben på en råget på Ingmarsö i Stockholms skärgård. Och under helgen kom rapporter om ytterligare ett skadskjutet rådjur. Denna gången en bock.
Jaktledaren Lasse Westling såg att bocken var skjuten med ett finkalibrigt kulvapen, troligen kal 22, kanske en pistol.
Sjöpolisen kontaktades och vid en gemensam undersökning av djuret kunde man konstatera att skjutningen och skadorna liknade de på rågeten som hittades skadskjuten förra veckan.
Skottet hade träffat råbocken snett bakifrån och underifrån i bogen. Det hade orsakat en stor blödning och inneburit ett stort lidande för djuret innan det dog.
När skjutningen skett är svårt att avgöra men vittnen hade hört skott både på fredag eftermiddag och lördag morgon. Polisen har också säkrat en del uppgifter för att utreda händelsen.

Jaktledarna vädjar till öborna
– Det finns alltid personer som vet mer men inte vill berätta när sådana här händelser inträffar. Situationen är mycket obehaglig för alla på ön och måste utredas för att undvika att det inträffar någon allvarlig olycka, säger jaktledaren Jan Andersson.
Om du har gjort några iakttagelser, sett eller hört något som kan han ett samband med händelserna på Ingmarsö önskar jaktledarna att du kontaktar polisen. Enklast ringer du 114 14. Dina uppgifter är anonyma.
Hör du skott önskar jaktledarna att du noterar tid och plats, samt i vilken riktning du hört skott och meddelar Jan Andersson eller Lasse Westling dina uppgifter. Den här tiden på året ska det inte förekomma skjutningar.
 
Du som innehar vapen i kaliber 22
• Kontrollera att du förvarar vapen i ett låst säkerhetsskåp.
• Kontrollera din ammunition och hur den förvaras.
• Kontrollera att inte någon obehörig har tillgång till dina vapen.
• Kontrollera hur du förvarar koder till lås eller nycklar.
• Ditt vapen är ditt personliga ansvar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev