Misstänk tjuvjakt på varg i Nordvärmland

En varg antas ha avlivats illegalt öster om Höljessjön i Nordvärmland. Länsstyrelsens naturbevakare hittade blod och hår efter vargen i måndags. Någon hade av allt att döma försökt dölja spåren och polisen har nu inlett en förundersökning om grovt jaktbrott.

Naturbevakaren höll under måndagen på att spåra två vargar i området. Plötsligt fanns bara ett vargspår och spåraren gick därför tillbaka längs vargspåret för att ta reda på vad som hänt. Då hittade han en liten snöhög under den fanns hår, blod och avföring efter vad som verkar vara en illegalt avlivad varg.

Någon död varg har inte återfunnits. Polisen misstänker att den transporterats bort med en snöskoter då man hittat skoterspår i området där blodet påträffades.

Vi utgår från att den dödats och en förundersökning om grovt jaktbrott har inletts av miljöåklagarkammaren i Göteborg men händelsen utreds av ekoenheten här i Värmland, säger Kenneth Carlsson, chef för ekoenheten, till Värmlands Folkblad.

 

Jägareförbundet tar avstånd

Polisen tror att vargen skjutits någon gång mellan förra torsdagen, då den senaste snön föll i området, och i måndags då blodspåren upptäcktes.

Händelsen väcker bestörtning och ilska hos Jägareförbundet.

Jägareförbundet tar kraftfullt avstånd från all illegal jakt. Vi har i många år kämpat för att få jaga varg legalt. En sådan här kriminell vansinneshandling sopar undan benen på oss totalt, säger Lennart Johannesson, ordförande i Jägareförbundet Värmland.

Någon eller några misstänkta för den misstänkta tjuvskjutningen finns inte i nuläget.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev