Lokala organisationer kan få ekonomiskt stöd

Jaktvårdsföreningar kan från och med i år få verksamhetsbidrag av Jägareförbundet Jönköpings län.

Beslutet, som togs på länsföreningens årsstämma, som hölls i Toppstugan på Isaberg, innebär att lokalorganisationer som jaktvårdsföreningar och viltvårdsområden får samma möjlighet som kretsarna att söka ekonomiskt stöd för sin verksamhet.

Beslutet har sin upprinnelse i en motion till förra årets stämma, då Stellan Eriksson i Vaggeryds jaktvårdskrets föreslog att de lokala jaktvårdsföreningarna skulle befrias från medlemsavgiften till Svenska Jägareförbundet.

Länsförbundets styrelse ansåg under sin behandling av motionen att en bättre morot än avgiftsbefrielse är att mot prestation kunna ansöka om bidrag hos länsföreningen. Exempelvis ska det kunna sökas för skyttedagar, ungdomsaktiviteter, föreläsningar, etcetera. Aktiviteterna bör gagna medlemmar och nya intressenter.

Under årsmötet förklarade sig Stellan Eriksson nöjd med hur motionen behandlats. Han betonade vilket värdefullt arbetet som utförs i jaktvårdsföreningarna, och hur viktigt det är för Jägareförbundet att bidra till att det fortsätter.

Jaktvårdsföreningar och andra lokalorganisationer gör ett fantastiskt arbete vad gäller jakt, skytte och viltvård. Att länsföreningen på det här sättet uppmärksammar och värdesätter deras insatser är mycket positivt, sa Stellan Eriksson.

 

Läs även:

Skarpa ord och kloka råd till förbundsstyrelsen

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev