Kammarätten prövar överklagande om selektiv vargjakt

Kammarrätten har beviljat prövningstillstånd för Naturvårdsverkets och Jägareförbundets överklagande av förvaltningsrättens dom om att upphäva beslutet om selektiv och riktad jakt på varg.

Det innebär att kammarrätten kommer att ta upp överklagandet till prövning. Naturvårdsverket avvaktar nu kammarrättens handläggning av målet.

– Jakt är ett viktigt verktyg för viltförvaltningen. Det är betydelsefullt för det fortsatta arbetet att få klarlagt hur kammarrätten bedömer Naturvårdsverkets beslut om selektiv och riktad jakt, säger Gunilla Ewing Skotnicka, sektionschef på Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande.

Fakta

I början av 2013 fattade Naturvårdsverket beslut om en selektiv och riktad jakt på varg. Jakten stoppades efter överklagande och Naturvårdsverket har överklagade domstolens beslut. I oktober har kammarrätten gett prövningstillstånd.
Naturvårdsverket överklagade förvaltningsrättens beslut om att stoppa jakten till kammarrätten som i oktober 2013 beviljade prövningstillstånd. Det betyder att kammarrätten kommer att ta upp överklagandet till prövning. Naturvårdsverket avvaktar nu kammarrättens handläggning av målet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev