Frossade i rådjurshorn

Som ett frosseri i fina rådjurshorn. Så kan man beskriva stora bordet i salongen på Skedhult en januaridag när jaktvårdskonsulenter från tre län dukat upp till trofémätning på bred front.

Bland hornen, som kom från Östergötlands, Jönköpings, Kalmar och Kronobergs län mättes flera guldmedaljer in. Men där återfanns också ett par som inte nådde gränsen för brons.

Lite grovt kan man säga att ett rådjurshorn som är korrekt sågat bör väga minst 350 gram för att vara motiverat att mäta. Om skallen är hel får man lägga på 90 gram, tipsar jaktvårdskonsulent Elias Turesson jägare som funderar på om de ska lämna in sina troféer till auktoriserade trofémätare.

Ett av de mer spektakulära hornen som mättes under hornmätardagen på Skedhult. Inte så vackert, kanske, men mycket intressant. Bocken var skjuten i Jönköpings kommun och hornet mättes till 134,8 poäng, det vill säga guld. För mätandet stod jaktvårdskonsulenterna Elias Turesson, Kronoberg, Jakob Broander, Kalmar och Daniel Söderberg, Jönköping. Foto: Jan Henricson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev