Fortsatt åteljakt på björn i Västerbotten?

Allt tyder på att det i Västerbotten blir tillåtet med åteljakt på björn även i höst.

 

Länsstyrelsen i samverkan med Jägareförbundet och Naturvårdsverket planerar en fortsättning av de senaste två årens försöksjakt, där åteljakt efter björn varit tillåten efter ett strikt reglemente.

För att få anlägga åtel måste du ha gått utbildning anordnad av Jägareförbundet och länsstyrelsen. Om du är intresserad av att anlägga björnåtel men inte gått utbildningen sedan tidigare kommer en utbildning att hållas i Lycksele, mer information nedan.

 

Ungefär samma regler

Vid en fortsatt åteljakt kommer ungefär samma regelverk som i fjol att gälla.

Du kan delta i åteljakten som åtelansvarig eller som vanlig jägare. Åtelansvarig är, som namnet antyder, den person som ansvarar för en åtel. Det ska finnas en åtelansvarig för varje åtel och varje åtelansvarig kan högst ha en åtel.

Jägare som vill jaga vid en åtel, men som inte har ansvar för den åteln, behöver inte gå åtelutbildningen, men ska informera sig hos den åtelansvarige om vilka regler som gäller för åteljakten.

 

Gå utbildningen för åteljägare

Utbildning för åtelajkt på björn kommer att hållas på MB i Lycksele 27 juni klockan 18.30. Anmälan med namn, adress och telefonnummer skickas till Jägareförbundet Västerbotten, Formvägen 16, 906 21 Umeå, telefon 090-14 43 00, 070-330 06 48, e-post ac@jagareforbundet.se
Jägareförbundet Västerbotten behöver din anmälan senast 19 juni.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev