Elva månader utan besked om åtal

Det har gått elva månader sedan fem härjedalingar, fyra från Lillhärdal och en från Sveg, greps av polis i gränstrakterna mellan Härjedalen och Dalarna misstänkta för grovt jaktbrott på varg. Men ännu har inget beslut tagits om att väcka åtal.

 

Åklagaren Åse Schoultz sa tidigare i vinter att hon i mars skulle besluta om hon skulle väcka åtal mot männen eller inte.

När vi söker åklagaren får vi veta att hon är borta på tjänsteärende och att hon återkommer till kontoret den 29 april.

Jag har väntat varje dag sedan slutet av mars på att få veta om jag skulle åtalas, men ingenting har hänt, säger en av de misstänkta, en 69-åring från Sveg.

 

Har överklagat igen

Det var många saker som beslagtogs från honom i samband med gripandet i maj förra året. Av det beslagtagna har han fått tillbaka skoterstövlarna, datorn och mobiltelefonen. Dock inte vapnen, en motorsåg, kniv, spade och bilklädsel.

69-åringen berättar att han nyligen fick avslag på sin tredje överklagan om att få beslaget av hans vapen hävt.

Förvaltningsrätten skriver i sitt domslut bland annat att mannen så länge utredningen pågår är olämplig att inneha vapen.

Nu har jag ytterligare en gång överklagat vapenbeslaget till förvaltningsrätten i Härnösand. Jag hoppas i alla fall få tillbaka vapnen så att jag delta i älgjakten i höst, avslutar Svegsbon.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev