lördag 20 april

Avslutade lidandet för skadat vildsvin

Förra veckan sköt Martin Nilsson ett vildsvin på en jaktmark mellan Norrköping och Söderköping. Men det var dessvärre ingen minnesvärd historia.

 

Det var i torsdags kväll som Martin Nilsson var ute och jagade. Han fick då se ett vildsvin som var svårt skadat och hade stora svårigheter att äta.

När den skulle få i sig mat lät det för jäkligt, den skrek och grymtade. Någon hade skjutit bort trynet på den här stackaren.

Trynet hade börjat läka ihop, så inget var som det skulle benbitar satt huller om buller. Blodet som syns på bilden är dock lungblod från det dödande skottet, berättar Martin.


Andra skadsjutna vildsvinet

Det här är det andra vildsvinet som Martin skjutit på den aktuella jaktmarken och som varit skadat sedan tidigare.

Det andra vildsvinet hade ett skott rakt igenom bakpartiet och det var inflammerat. Jag tycker det är oerhört dåligt om det händer en sån här sak med skadskjutning så kan man ju i alla fall meddela jägarna på intilliggande marker för att hålla utkik efter ett skadat djur.

Med sin berättelse vill Martin fästa människors uppmärksamhet på vikten av hög etik i jakten och även att man anmäler när vilt skadas i trafikolyckor.

Man ska ju absolut inte dra alla cirka 290.000 svenska jägare över en kam, men såna här saker kanske kan få folk att tänka till, säger Martin Nilsson.

 


Vildsvinet som Martin Nilsson sköt var svårt skadat i trynet.
Foto: Privat

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev