måndag 15 april

Jakt & prylar

Fåglarnas globala värld, utgiven av Carlssons förlag.

Fåglarnas globala värld, utgiven av Carlssons förlag.

Spännande om fåglars flyttning

Premium

Med kapitel som Varför finns det flyttfåglar och Dags att lämna Afrika berättar ornitologen Jörgen Sjöström om flyttfåglarnas hemligheter. En spännande läsning med massor av ny kunskap för den naturintresserade.

Fågelböcker som hamnar på mitt skrivbord för anmälan är vanligtvis fälthandböcker av olika slag. Allt från de heltäckande över Europas fåglar, till de mer anspråkslösa som ska underlätta för vintermataren att känna igen gästerna vid fågelbordet.

Fåglarnas globala värld, utgiven av Carlssons förlag med priset 240 kronor, är så långt från en fälthandbok man kan komma. Istället bjuds läsaren på en imponerande dos kunskap om fåglarnas flyttning. Ett par av frågorna som behandlas: Varför flyttar fåglarna? Hur hittar de till häckningsplatser i Sibirien och tillbaka till vintervisten i Afrika?

Författaren varvar på ett trevligt sätt mycket fakta med beskrivningar av egna färder på fjäll och i skog och mark. Boken är rikt illustrerad. Något som lättar upp den stundtals faktaspäckade läsningen.

Texten hade mått bra av ett mer aktivt redaktörsskap, något som i viss mån uppvägs av författarens berättarglädje.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay