tisdag 19 november

Jakt & prylar

Publicerad 3 september 2019 - 15:56

En glad Erika Hamberg med sin första älg och hunden Nordmannens Sessan bakom vid älgen. Foto: Privat

Lycka är att få skjuta sin första älg

Idag, den andra älgjaktdagen, bistod jaktgudinnan Diana en ung kvinnlig jägare i Byggets jaktlag.

Efter att ha tagit sin jägarexamen ifjol så var Erika Hamberg med för andra året på älgjakten i Byggets jaktlag utanför Bräcke.

Efter att ha varit med på årets björnjakt så var det dags för älgjakt. Nu, på andra älgjaktsdagens morgon, satte hon sig försiktigt på sitt postställe.

Efter att ha suttit tyst och stilla och bara iakttagit och lyssnat på passet så fick hon se en fjoling till älgtjur med hornen i basthud komma travande rätt emot sig i skogen. Ingen hund hade hon hört innan så hon trodde att hunden tagit upp utom hörhåll.

Stortjur överkörd kvällen före älgpremiären

– Jag fick in älgtjuren på lagom håll, men då stod den rätt emot mig och jag ville ha en bredsida att skjuta på. Efter att han vänt sig något sköt jag två skott. Men då jag tyckte den tecknade dåligt efter de skotten och därför sköt jag ett skott till. Då vacklade han till och gick in i en plantering.

– Där inne låg han sedan 30 m in i planteringen. Jag blev så glad att älgen låg där död och att jag nu hade fått skjuta min första älg, berättar en glad Erika Hamberg.

 

Jägarexamen

Även om nu Erika fick sin jägarexamen i fjol våras så har hon en gedigen erfarenhet utav jakt och hundar, hon har följt med sin pappa på jakter sedan hon var liten och alltid haft ett intresse för jakt och hundar. På frågan om hon fick ta ur älgen själv så berättade hon att herrarna i jaktlaget gärna hjälpte henne med detta.

– Nu kanske jag ska få gå med någon av våra tre älghundar för vi ska jaga hela veckan och det vore himla kul att få skjuta en älg på ståndskall för någon av hundarna, avslutar Erika Hamberg.

 

Per Andersson

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay