torsdag 13 juni

Jakt & prylar

Foto: Privat

Lång smygjakt gav utdelning för Anders

Premium

Bockjaktspremiären 2017 kommer Anders Trygg sent att glömma. Efter en spännande smygjakt lyckades han fälla en bock vars trofé mättes till 191,3 poäng.

Det var på kvällen den 16 augusti. Platsen var Töreboda, norr om Skövde. Anders smygjagade i ett område med en liten skogsdunge omgiven av klövervallar.
– Här är det alltid gott om rådjur och jag såg ett antal smaldjur och en get med kid. Efter en stund dök det upp en bock på cirka 300 meters håll. Sedan, helt plötsligt, dök det upp en ännu större bock.

Anders hade inget bra kulfång och började sakta, sakta smyga genom skogsdungen för att få ett bra läge.

– Det var inte så många meter att smyga men det tog väl 25–30 minuter innan jag kom i bra läge, tillräckligt nära och med bra kulfång. Det hann bli lite puls. Det gällde ju inte bara att hålla koll på bocken utan försöka undvika att skrämma något av de andra rådjuren också.

 

En doldis

Bocken var en guldtrofé med råge och blev den tredje största inmätta under 2018 och den fjärde största bocktrofén i Västra Götaland genom tiderna. Det här var en bock som levt ett undanskymt liv. Varken Anders eller någon annan jägare hade sett den tidigare.

– Jag är ingen inbiten bockjägare eller troféjägare, för mig är hundjakten med mina wachtelhundar det primära. Men bockjakten är trevlig, det är ofta bra väder och det blir en sorts upptakt inför hösten. Och bättre än så här kan det ju inte bli.

 

Malou Kjellsson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay