Sydlig succé vid björnhundtest

Östlaikan Björngapets Aska fick 45 poäng. Foto: Privat

Det började lite trevande den första dagen vid björnhundtestet i Junsele. Men nästa dag blev succé för Hallands- och Västra Götaland hundgrupper.

 Hundgrupperna åkte till Junsele björnpark för att testa hundar i dagarna två. Den första dagen var lite trevande med en godkänd hund och tre med höga 30 poäng.
Nästa dag gick det bättre. De fick fyra godkända hundar ur samma grupp. Det är ovanligt, men även en upprepning då samma hundgrupp gjorde detta redan 2012. Den gången var den fjärde, godkända, hunden dock från Klövsjö.

Tre godkända hundar
Robin Leandersson har nu tre olika hundar godkända i Junsele, två jämttikar och en laikatik. Linus Hougland har två godkända hundar i Junsele, en jämttik och en laikatik. Dessutom fick Torbjörn Jönsson nu en jämttik godkänd.
Högsta poäng av hundarna från Hallands- och Västra Götaland hundgrupper den här gången fick Östlaikatiken Björngapets Aska, ägare Linus Hougland, med 45 poäng.
– Idog träning med spår, inkallning och prägling är säkert små men kanske påverkbara knep att hjälpa på traven, tipsar Linus Hougland.
– Nu hoppas vi kunna jaga björn med hundarna i höst, först då vet vi sanningen om vår träning på björn gett resultat, fortsätter han.

Var tionde hund klarar testet

Totalt testades 337 hundar i Junsele under 2013. 39 av de 337 testade hundarna blev godkända.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.