onsdag 17 april

Hund

Svenska Kennelklubben vill att norska jakthundar stannar hemma, tills det finns klarhet i vad som orsakat sjukdomsutbrottet.

Svenska Kennelklubben vill att norska jakthundar stannar hemma, tills det finns klarhet i vad som orsakat det svåra sjukdomsutbrottet. Foto: Olle Olsson

SKK vädjar till norska jägare med hund: Kom inte till Sverige och jaga

Svenska Kennelklubben, SKK, vädjar nu till norska jägare att inte ta med sina hundar på jakt i Sverige, på grund av den allvarliga mag-tarmsjukdom som grasserar i Norge.

Från och med den 16 september har norska jägare möjlighet att köpa jaktkort för att jaga ripa i den svenska fjällvärlden. Det har gjort många svenska jakthundsägare oroliga, med tanke på det aktuella sjukdomsutbrottet i Norge.

Svenska Kennelklubben vill att norska jakthundar stannar hemma, tills det finns klarhet i vad som orsakat sjukdomsutbrottet.

Hundsjukan sprider sig i Norge

Redan under förra veckan uppmanade Kennelklubben svenska hundägare att inte ta med sig sin hund på resa till Norge. Den uppmaningen gäller även jakthundar.

”Utbytet mellan jägare i våra två länder är omfattande och oftast till stor glädje för alla parter. I det allvarliga läge som råder nu bör alla involverade visa respekt för den oro som finns”, skriver Kennelklubben på sin hemsida skk.se.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.