fredag 12 april

Hund

Medel delas ut från jägares minnesfond

Jägaren Tinna Gunnarsson var endast 36 år när hon blev påkörd av en bil och omkom i samband med ett eftersök förra hösten. Men hennes minne lever vidare. Jägareförbundet Jönköping är nu beredd att utdela de första bidragen ur Tinnas minnesfond.

 

Kort tid efter den tragiska olyckan inrättade Jägareförbundet Jönköping Tinnas minnesfond. Till den kunde privatpersoner, organisationer och företag som ville hedra Tinna Gunnarssons minne skänka pengar.

Fonden ska förvaltas under tio år och efter det avslutas. I oktober stängdes fonden för bidrag.

Gensvaret blev mycket bra, bättre än vad vi vågade hoppas. Fonden innehåller idag över 100.000 kronor. Nu är det dags att börja förvalta dem på bästa sätt, säger Tomas Granberg i Jägareförbundet Jönköpings hundgrupp.

Till våren ska de första medlen ur fonden betalas ut. Senast vid årsskiftet vill Jägareförbundet Jönköping ha in förslag och ansökningar. Närmare detaljer om det kan läsas här.

Jakthund, eftersök, säkerhet


Tomas Granberg

Sökande från hela landet är välkomna. I reglerna för fonden står att läns- och kretsorganisationer kan söka, liksom privatpersoner. Prioriterade områden är jakthund, eftersök och säkerhet.

Tinna var en eldsjäl som brann för vår hundverksamhet och för att hjälpa och utbilda andra jägare.  Gen­om fonden får hennes arbete på sätt och vis en fortsättning, säger Tomas Granberg.

Vad ser han då för ansökningar framför sig, vilka kriterier ska uppfyllas för att en krets eller en privatperson kan bli aktuell?

Det är naturligtvis svårt att säga. Vi vill ha in många ansökningar. Gärna med nytänkande när det gäller hund, eftersök och säkerhet. Det kan handla om utbildning eller andra utvecklande projekt, säger Tomas Granberg.

 

Läs mer:

Utlysning Tinnas minnesfond

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.