torsdag 20 juni

Hund

Nu får du använda ditt friskvårdsbidrag till att betala avgiften för jaktprov eller träning inför jaktprov.

Nu får du använda ditt friskvårdsbidrag till att betala avgiften för jaktprov eller träning inför jaktprov. Foto: Martin Källberg

Starta på jaktprov nu friskvårdsaktivitet

Premium

Bruksprov med hund, det vill säga även jaktprov, finns nu med på Skatteverkets lista över friskvårdsaktiviteter. Om arbetsgivaren tillåter det går det alltså att använda sitt friskvårdsbidrag till att betala avgiften för jaktprov eller träning inför jaktprov.

Personalvårdsförmåner är skattefria för anställda. Det innebär att arbetsgivaren inte ska göra skatteavdrag eller betala arbetsgivaravgifter på förmånen.

 

För att förmånen ska räknas som en personalvårdsförmån ska den:

• Vara av mindre värde.

• Rikta sig till hela personalen.

• Friskvårdsbidrag på högst 5.000 kr per år kan användas till aktiviteter som innehåller någon form av praktisk aktivitet som innebär motion. Exempelvis på sådana aktiviteter är agility, sportfiske, enduro och hästkörning.

 

Inte jakt

Däremot räknas jakt fortfarande inte som skattefri förmån, trots att det flera gånger skrivits motioner om det i riksdagen.

Jakt och skytte grund för friskvårdsbidrag?

Den exakta ordalydelsen på Skatteverkets hemsida:

”Bruksprov med hund – Träningar och tävlingar i bruksprov med hund kan ses som en godkänd friskvårdsaktivitet förutsatt att de innefattar motion. Friskvårdsbidraget kan till exempel användas till att betala personliga startavgifter i sådana tävlingar.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.