torsdag 18 april

Hund

De tre taxar med sina ägare som lyckades bäst när Drev-SM avgjordes på Gotland. Helena Gustavsson med Unik, Jörgen Samuelsson med Z-a och Michael Carlsson med Diesel. Foto: Privat

Fina resultat i Drev-SM för taxar

När Drev-SM för tax avgjordes på Gotland drev samtliga tolv deltagande hundar till pris. Tio av dem presterade förstapris.

Drev-SM för tax genomfördes under fina förhållanden på ett något blåsigt och varmt Gotland, i Dalhem som ligger centralt på ön.

Provmarkerna som låg inom 25 minuters bilfärd från SM-tävlingens centrum kan beskrivas som typisk gotländsk terräng med skog, hedmark och slånbärssnår.

Spännande SM

Av de tolv deltagarna drev alla till pris, tio hundar drev till förstapris.

Vinnare efter stor spänning blev provets yngsta tax, Rågläntans Z-a (född 2020).

Taxen ägs av Jörgen Samuelsson, Fole, som representerade Gotlands taxklubb. Hon är uppfödd av Åke Svensson, Alvesta, Rågläntans kennel. Den unga tiken presterade ett förstapris på rådjur med 54 egenskapspoäng.

På andra plats kom Åsabackens Diesel som ägs Michael Carlsson, Sjömarken, representerande Västsvenska taxklubben. Diesel drev till sig ett förstapris på rådjur med 52 egenskapspoäng.

Gott om vilt

Trea kom Mariebergs Unik, ägare Helena Gustavsson, Nyhammar, som representerar Dalarnas Taxklubb. Unik presterade ett förstapris på rådjur och 50 egenskapspoäng.

Det var ett väldigt trevligt SM som genomfördes, med gott om vilt. Samtliga taxar hade chans på minst två upptag.

När tävlingen, som genomfördes under måndagen, summerades konstaterade man att det förekommit prisdrev på både rådjur och hare.

Den som vill läsa mer om Drev-SM för tax och ta del av fler bilder kan göra det här.

 

Ronnie Samuelsson

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.