Lyckad utbildningsjakt i Forsmark

Jägareförbundet i Mälardalen har startat upp en ny utbildning kallad Vildsvinsjaktutbildning. Utbildningen är förlagd på förbundets jaktmark i Forsmark i Norduppland och tre utbildningar har genomförts.

Det är en heldagskurs och enligt deltagarnas utvärdering är kursens upplägg och genomförande mycket intressant och bra.
I Agusa, Skåne, har denna populära utbildning funnits i förbundets regi i flera år, men i Mälardalen har Jägareförbundet först nu kunnat starta upp denna utbildning.
Att vi inte börjat tidigare har sin förklaring i vildsvinstillgången på vår jaktmark i Forsmark, säger Per Zakariasson, en av jaktvårdskonsulenterna som leder utbildningen.
Nu har vi god tillgång på vildsvin och 10 åtelplatsen finns iordninggjorda för kursdeltagarna, säger Per.

Teori varvas med praktik
Utbildningen omfattar 45 timmars teori om vildsvin och vildsvinsjakt. Sedan tillbringas 23 timmar på skjutbanan för skottställning av deltagarnas vapen och olika skjutövningar där deltagarna bland annat får pröva på att skjuta sluggs. Sedan avslutas dagen i skymningen med åteljakt på vildsvin, något som deltagarna naturligtvis med spänning uppskattar.

Utökat antal kurser till våren
Väder och vind påverkar som vanligt jaktlyckan liksom jägarnas uppträdande på passet, men 34 av de 10 kursdeltagarna brukar vanligen få fram vildsvin på sin åtel. Sedan är det kanske inte alltid rätt djur som kommer fram då jakten helt är inriktad på enbart årsgrisar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev