Foto: Lars-Henrik Andersson

Kritik mot politikernamn i SNF-styrelse

Tre nya ledamöter med koppling till Miljöpartiet föreslås komma in i Naturskyddsföreningens styrelse. Föreningen ska vara partipolitiskt obunden och nu får valberedningens förslag därför stark kritik.

– Vi har kanske underskattat hur kontroversiell frågan är, säger Karl-Axel Reimer som sitter i Naturskyddsföreningens valberedning, till Sveriges Natur.

Två före detta ordförande i Naturskyddsföreningen, SNF, riktar kritik mot förslagen. Göran Enander, ordförande i föreningen åren 1998 till 2000 menar att politiker måste få engagera sig men att det i det här förslaget finns en slagsida som inte är särskilt klok.

Även Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen under åren 2002 till 2014 är kritisk till förslagen.

– Föreningens viktigaste kapital är vår partipolitiska obundenhet. Den omedelbara risken är ett rejält tapp i inflytande. Det motverkar föreningens grundläggande syfte, säger Mikael Karlsson till Sveriges Natur.

Svensk Jakt har tidigare berättat att Martin Emtenäs, före detta programledare i Sveriges Televisions program Mitt i Naturen föreslås komma in i Naturskyddsföreningens styrelse.

Den 16 till 17 juni håller Naturskyddsföreningen riksstämma.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev