Kortare väg för vilt till bord
I ett projekt i Västra Götaland ska viltköttet lyftas som en råvara som passar på både privata och offentliga menyer.
Satsningen pågår under två år och ska bidra till att utveckla landsbygden i samarbete med skolor, kommuner, region och det privata företaget Ryholm.
– Vi vill att elever och personal från grundskola, friskola, naturbruksgymnasium och eftergymnasial utbildning
ska få jobba nära branschen, och att eleverna får med sig kunskaper de kan använda i sitt framtida yrkesarbete
inom jordbruksnäring och restaurangnäring, säger projektledaren Per-Åke Jern från Kanalskolan i Töreboda i ett pressmeddelande.
På Ryholm tänker man sig att tillsammans med projektet skapa ett flöde som gör att konsumenter får tillgång till råvaror och förädlade viltprodukter på ett enklare sätt än vad som nu är fallet. Via utbildning av personal från skolor och kommuner vill man öka förståelsen för viltkött som råvara.
– Som ett första steg blir det studiebesök på Ryholm där inbjudna deltagare får lära sig mer om viltvård, och om hur köttet tas om hand i det godkända slakteriet. Det blir också en styckningskurs och längre fram även matlagningskurser, säger Per-Åke Jern.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.