FACE har haft ett möte med EU:s miljökommissionär Karmenu Vella.

FACE pratade rovdjur med Vella

Den europeiska jägarfederationen FACE har haft ett produktivt möte med EU:s miljökommissionär Karmenu Vella, där man diskuterade en rad frågor, bland annat stora rovdjur.

FACE hänvisade till omröstningen i EU-parlamentet i mitten av månaden, där man antog en resolution för att förändra EU:s naturvårdslagstiftning.

Parlamentet vill ha en större flexibilitet som öppnar för att ändra skyddsstatusen för arter som uppnått gynnsam bevarandestatus.

Miljökommissionär Karmenu Vella betonade att man just nu prioriterar arbetet med frågor som rör samexistens mellan människor och stora rovdjur och vikten av fortsatta ansträngningar att lösa konflikter på lokal och regional nivå.

Slutsatsen av mötet blev att ett närmare samarbete mellan kommissionen och FACE är nödvändigt för att förbättra förståelsen för EU:s naturvårdslagstiftning. Man enades också om att ha tätare möten.

Inte bara rovdjur stod på dagordningen, utan även flyttfåglar och gäss. FACE gav bland annat uttryck för många europeiska jägares frustration över gasning av gåspopulationer.

Mötet ägde rum den 27 november.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev