Sten Bergheden (M).

(M)-kritik mot ministerns förändring av viltdelegationer

Sten Bergheden (M) ställer miljöminister Karolina Skog (MP) till svars för förändringen i viltvårdsdelegationerna.

I en interpellation till miljöministern skriver Sten Bergheden att förändringen av delegationernas sammansättning innebär att balansen förändras till nackdel för de som främst påverkas, det vill säga markägare och jägare som sköter viltvården, av de frågor som delegationen berör.

Det innebär även att miljöorganisationerna får mer makt över den lokala viltvården vilket i sin tur innebär att de som äger och brukar marken det handlar om får mindre att säga till om, menar Sten Bergheden.

– Det här går inte att tolka på något annat sätt än att regeringen låter Miljöpartiet styra jaktpolitiken. De som drabbas är de som är direkt berörda av viltförvaltningsfrågor, det vill säga markägare och jägare. Miljöpartiets motstånd mot jakt och ständiga försök att inskränka äganderätten är ett hot mot oss som bor på landsbygden, säger Sten Bergheden, landsbygdspolitisk talesperson för Moderaterna, i ett pressmeddelande.

Fakta

Viltförvaltnings-delegationerna har funnits sedan 2010. De beslutar och är rådgivande i ärenden kring jakt på rovdjur och hur viltstammarna ska skötas. Där sitter landshövdingen, regionpolitiker och ett antal olika intressen, bland annat jakt och viltvård, naturvård, friluftsliv och skogsnäring.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev