Brottsmisstänkt avstår älgjakt efter kritik

Den man som misstänks för att ha deltagit i dödandet av en vargtik på sjön Fansen i vintras kommer trots allt inte att delta i årets älgjakt, rapporterar helahalsingland.se.

 

Igår rapporterade helahalsingland att en av de två män som misstänks för grovt jaktbrott, och som blivit fråntagna vapen och vapenlicenser, ändå skulle delta i årets älgjakt som hundförare. Mannens jaktlag hade inga invändningar mot detta, men Karl-Evert Hellsén, ordförande i Jägareförbundet Gävleborg, uttryckte tveksamhet.

Hade jag varit jaktledare skulle jag definitivt ha nekat honom att delta. I det här läget måste man förstå att allmänheten kommer att reta upp sig ännu mer, sade Karl-Evert Hellsén till helahalsingland.se då.

 

Ändrar sig efter kritik

Nu har den brottsmisstänkte mannen ändrat sig.

Eftersom jag inte har någon bössa känns det som om det är hunden som är misstänkt för grovt jaktbrott, säger mannen till helahalsingland.se.

Han säger vidare att om det är så som Jägareförbundets länsordförande Karl-Evert Hellsén säger att han har svärtat ner hela jägarkåren så vill han inte ställa till det för sitt eget jaktlag och viltvårdsområde även om han har deras stöd.

Mannen vill dock inte kommentera den ännu pågående förundersökningen för helahalsingland.se, utöver att han mår bra, att han är glad och har gått till jobbet precis som vanligt.

Jag vet ju själv vad jag gjort och inte har gjort, säger mannen till helahalsingland.se.

 

Läs tidigare artikel:

Misstänkt för grovt jaktbrott deltar i älgjakten

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev