[cycloneslider id=”vildsvinsfestival”]
Vildsvinsfestival på fem Stockholmskrogar
Fullt fokus på vildsvin gäller för fem Stockholmskrogar från och med fredag 21 oktober och tio dagar framåt.
50 vildsvin har köpts in till de fem restaurangerna som har fått utmaningen att komponera sin egen unika vildsvinsmeny enligt ”nose to tail”-principen, det vill säga så mycket som möjligt på grisarna ska användas.
Sammanlagt presenteras 23 olika vildsvinsrätter. Äppelglaserad vildsvinslägg, vinkokt vildsvinsbog med fänkål, rilette med portvinskokt rödlök, är några exempel. Det här kan alltså vara ett bra tillfälle för alla jägare att få inspiration hur man lagar till sina vildsvin hemma.
Initiativet till vildsvinsfestivalen kommer från Nils Molinder som är matkreatör på restauranggruppen Stockholms Restauranger & Wärdshus och Melanders. Nils är själv jägare och uppskattar vildsvin både i skogen och på tallriken.
– Genom vildsvinsfestivalen vill vi få fler gäster att upptäcka hur smakrikt och gott vildsvin är. Vi vill också medverka till att vildsvin får bättre fotfäste på landets restaurangmenyer, säger Nils Molinder.
Under vildsvinsfestivalens invigning medverkade Christina Nilson-Dag från Jägareförbundet, som fick chans att berätta om vildsvin och prata med nyfikna restauranggäster om hur man tar jägareexamen och kan hämta sin egen mat från skogen.
Lena Runer
Pågår i tio dagar
21–30 oktober kan du uppleva hur gott vildsvin kan smaka på Restaurang KB, Ulla Winbladh, Melanders Dalagatan, Melanders Täby, och Sjöpaviljongen i Alvik. Två rätter kostar 350 kronor, tre rätter 425 kronor.
Se alla olika menyerna på
www.vildsvins
festivalen.se
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.