Björnjägare åtalades för jaktbrott

En man från Färila sköt i augusti ifjol en björn vid 18-tiden på kvällen. Han glömde att samma kväll rapportera jakten till länsstyrelsen och ringde därför vid 06-tiden nästa morgon.
På måndagen åtalades han för jaktbrott vid Hudiksvalls tingsrätt.

Det fanns många björnar kvar på tilldelningen, men enligt reglerna för länet skulle han ha anmält den fällda björnen inom en timme. Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmälde därför jägaren och polis kom några dagar senare och hämtade hans vapen.

På måndagen åtalades han för jaktbrott vid Hudiksvalls tingrätt.

Jag glömde väl bort att ringa. Jag tänkte att jag ringer tidigt i morgon bitti så har de dagen på sig att komma och besiktiga, sa han inför rätten. Jag visste att det var så sent att det inte var någon fara för överskjutning, sa mannen i tingsrätten, uppger Ljusdals-Posten.

Mannen anser sig redan ha fått ett hårt straff då polisen fortsatt har hans vapen i beslag. Även åklagaren Christer B Jarlås beklagade att händelsen fått onödigt stora konsekvenser för mannen, som tidigare är ostraffad.

Jag skulle aldrig ha tagit ett enda vapen från honom. Jag kan bara beklaga det regelverk vi har, sa Christer B Jarlås till Ljusdals-Posten.

Jägaren riskerar nu att dömas till böter.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev