Skriftlig fråga om vapenlicenser till Ygeman

Vilka åtgärder avser statsrådet att vidta för att komma till rätta med problemet med de för långa handläggningstiderna?
Den skriftliga frågan ställer riksdagsledamot Johan Hultberg (M) till inrikesminister Anders Ygeman (S) apropå de fortsatt långa handläggningstiderna för vapenlicenser.

Problemen med polisens långa handläggningstider för vapenlicenser är fortfarande långt ifrån lösta. Johan Hultberg tar polisregion syd som exempel där handläggningstiderna för närvarande är omkring 20 veckor. ”I detta sammanhang vill jag påpeka att Justitieombudsmannen (JO) har konstaterat att en ansökan som är komplett bör avgöras inom 30 dagar”, skriver Johan Hultberg.
Han påpekar att senfärdigheten också får förödande, ekonomiska konsekvenser för vapenhandlare. Anrika företaget Småländska vapen gick till exempel i konkurs på grund av de långa handläggningstiderna och Johan Hultberg varnar för att fler jaktföretag kan gå samma öde till mötes om inte regeringen agerar.
– När nu företag tvingas i konkurs som en konsekvens av en statlig myndighets oförmåga att göra sitt jobb måste rimligen ansvarig minister agera, menar Johan Hultberg.
Frågan ska besvaras av Anders Ygeman senast den 29 juni.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev