Förbundet deltog vid EU-möte om rovdjur

Jägareförbundet har deltagit vid ett EU-plattformsmöte om stora rovdjur. Jaktvårdskonsulent Gunnar Glöersen var på plats och enligt honom står brukarsidan och bevarandesidan fortsatt långt ifrån varandra i rovdjursfrågan.

I Sverige har både varg- och lodjursjakt stoppats av domstolar den senaste vintern. Detta med hänvisning till EU:s art- och habitatdirektiv. Och de rättsliga processerna runt rovdjursförvaltningen kommer av allt att döma att fortgå. Kanske redan i höst när licensjakten på björn ska genomföras.
– I slutänden kommer det att bli juridiken och tolkningarna av EU:s art- och habitatdirektiv som avgör hur vi kan förvalta de stora rovdjuren och det är därför viktigt att vi fokuserar på just det, säger Gunnar Glöersen.
Plattformsmötet hölls under två dagar i Berlin och det arrangerades av Världsnaturfonden, WWF. Ett 60-tal representanter från olika organisationer och länder inom EU deltog.

Fakta

EU-plattformen har som mål att minska konflikterna runt de stora rovdjuren. Det här var det tredje mötet som arrangerades. 
Jordbrukarnas europeiska samarbets- organisation Copa-Cogeca har lämnat rovdjurssamarbetet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev