Moderaterna vill avgöra viltfrågor nationellt

EU:s art- och habitatdirektiv måste ses över. Frågor om viltförvaltning ska inte avgöras i Bryssel utan i Sverige. Om inte på annat sätt, så genom ett nationellt undantag från direktivet. Det anser Moderaterna i sitt förslag till EU-politik inför Europavalet 2014, enligt tidningen ATL.

Moderaterna har under det senaste halvåret utvecklat den EU-politik partiet har för avsikt att gå till val på. Förvaltningen av vilda djur är en nationell angelägenhet, fastslås i den skrivelse som nu går ut på remiss och ska klubbas vid arbetsstämman i oktober, skriver ATL.nu.
Förutsatt att vissa miniminivåer respekteras när det gäller utrotningshotade arter och djur så anser vi att frågor om varg eller när jakten på exempelvis morkulla ska inledas inte ska avgöras i Bryssel utan i Sverige och därmed av de människor som berörs, anser partiet.
Moderaterna anser att direktivet i sin nuvarande utformning inte tar tillräckliga hänsyn till olika nationella förutsättningar.
Är inte en revidering av direktivet möjlig, eller en tillämpning av direktivet där beslutsförskjutningar från nationell till EU-nivå undviks, anser vi att det ska prövas att ge Sverige ett nationellt undantag, skriver Moderaterna.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev