Erfarna jägare måste få byta och köpa vapen utan att det ställs krav på att de tar jägarexamen, enligt insändarskribenten. Foto: Lars-Henrik Andersson
Här har vi alltså en erfaren jägare som har myndighetens förtroende att hantera vapen vid trafikerade vägar, i mörker och under i övrigt besvärliga förhållanden. Men ett nytt vapen kan han inte skaffa. Då sätter Polisen stopp.
Frågan man måste ställa är: Hur kan Polismyndigheten tillåta att personer som inte har tagit jägarexamen och som inte anförtros en ny vapenlicens får vara med i NVR som eftersöksjägare?
Kan det månne vara så att man, när det gäller att få folk att arbeta som eftersöksjägare som ställer upp i vått och torrt, natt och dag, ser mellan fingrarna? Har man olika måttstockar av bekvämlighet, för sin egen skull?
Låt fortsättningsvis även skickliga jägare utan jägarexamen vara med i NVR som eftersöksjägare.
Men ställ inte krav på jägarexamen för de som fick sina vapenlicenser innan kravet infördes, och som nu vill byta eller köpa ett nytt vapen.
Förespråkare för sunt förnuft
Delta i debatten
- Skriv en debattartikel – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se
- Du måste bifoga dina kontaktuppgifter: namn, adress, telefonnummer. Detta eftersom redaktionen måste veta vem du är (kontaktuppgifter publiceras inte).
- Skribenter som skriver under med sitt riktiga namn prioriteras.
- Om du önskar skriva under signatur ska det tydligt framgå. Du får inte använda en signatur som är ett riktigt personnamn, men som du inte själv heter.
- Flera införanden av samma debattör i samma ämne är aktuella om det tillförs nya fakta eller argument i texten.
- Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.
- Debattartiklar som skrivs i organisationers, myndigheters, politiska partiers, etc, namn måste också undertecknas av en företrädare.
Exempel:
Fransbygdens jaktvårdsförening
genom ordförande Kalle Karlsson