Nu öppnar vildsvinsjägarregistret
Från och med måndagen den 4 november kan jägare registrera sig i vildsvinsjägarregistret. Ett av kraven för att börja sälja vildsvinskött direkt till privatpersoner.
För en knapp månad sedan kom Livsmedelsverkets beslut om att möjliggöra vildsvinsköttförsäljning direkt till privatpersoner och från och med måndagen den 4 november kan vildsvinsjägare börja registrera sig och genomgå utbildning för ändamålet.
Kraven för försäljning, förutom registrering, är att jägaren genomgått viltundersökarutbildning och kompletterande vildsvinsutbildning samt att köttet ska vara trikintestat (på vissa håll i landet även testat för cesiumhalter).
– Syftet är att skapa fler vägar för vildsvinskött att nå fram till konsumenterna. Mer vildsvinskött på bordet är ett mål som förenar de som vill minska skador orsakade av vildsvin och de som vill ta vara på vildsvin som en inhemsk livsmedelsresurs. En vässad vildsvinskedja bidrar till tillväxt och stärker vår beredskap, säger Ulf Larsson, projektledare för länsstyrelsernas uppdrag i vildsvinspaketet i ett uttalande.
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.