Ingen vill eller vågar svara på varför det blivit som det blivit i Jägareförbundet, vilket gör att skadorna blir än större, skriver debattören Birger Fransson. Foto: Martin Källberg

Debatt: ”Svenska Jägareförbundet och framtiden”

Jägareförbundets årsstämma är klar, och det är en tragisk historisk händelse som kommer att svarta ner förbundets styrelse under lång tid.

Inför årsstämman och även tidigare har det förts dolda agendor bakom ryggen på medlemmarna i Jägareförbundet. Något som är mycket tragiskt och som vad jag tror bottnar i en maktkamp på hög nivå.

Under den turbulenta tiden innan och efter årsstämman har flera försökt att få fram ett svar på vad det var som hände, och varför det hände. Men ingen har velat, vågat svara.

Detta gör bara att skadorna blir än större.

 

För sent tänkt

I dag är Peter Eriksson vald till ny ordförande, och jag vill önska honom lycka till. Men vet han verkligen hur illa det ligger till med Jägareförbundet?

Det pratas om att vi nu ska enas och bli starka gemensamt, men varför tänkte man inte så tidigare?

Hur ska styrelsen nu bygga ett förtroende med sina medlemmar?

Under årsstämma dök det inte bara upp nya namn till valen. Ingen fick möjlighet att ställa frågor till den nyss föreslagna ordförandekandidaten. Om vad han har för ståndpunkt i olika frågor och vad han tänker om sitt arbete.

Hanteringen av själva stämman sköttes inte på ett bra sätt. Detta är Jägareförbundets högsta beslutande organ, där inte bara diskussioner och beslut förtjänar att kritiseras, utan också den praktiska hanteringen, mötesordningen, sköttes så illa.

 

Mer än en styrelse

Nu är det tur att Jägareförbundet är mer än Öster Malma och styrelsen, även om de nu tror att det är på det viset. I stället är det vi medlemmar som utgör grundstommen i förbundet.

Medlemmarna ute i länsföreningar och kretsar gör i dag ett mycket bra arbete, och det måste fortsätta även om vi nu fått en knäck och tvingas arbeta i stark motvind.

Vi medlemmar är måna om arbetet som bedrivs på läns- och kretsnivå för att lyfta och värna om den fantastiska jakten i vårt land.

Jag hoppas att det kan fortsätta så, även om nu en del i Jägareförbundets styrelse verkar vara mera intresserade av att spänna sina tuppkammar och må gott av maktens sötma än att arbeta för jaktens bästa.

 

Birger Fransson

Medlem i Mönsterås jaktvårdskrets

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.